La mecànica de Malzieu

LamecánicadelcorazónMalzieuAloha! Com van les vacances? o més ben dit… el que queda de vacances? Jo m´havia proposat començar aquest blog durant el setembre però sembla que m´he avançat una mica -perquè en tenia ganes- 🙂 És la meva primera ressenya-resum i sé que hauré d´anar millorant coses amb el temps i agafar-ne pràctica en aquest món dels blogs, però temps al temps! Aquí us deixo un post sobre l´obra de Mathias Malzieu. L´heu llegit? Coneixeu més obres de l´autor? No dubteu a comentar-ho! 

Que tingueu una bona setmaneta i aprofiteu a tope el mes d´agost! ☺️ 🌞  ☺️

  1. Títol del llibre: La mécanique du coeur (La mecànica del cor en l´edició en català i La mecánica del corazón en castellà)
  2. Autor: Mathias Malzieu
  3. Editorial: J´ai Lu
  4. Any de publicació: 2007
  5. Nombre de pàgines: 156
  6. Preu: 6€ aprox.

►Primeres impressions: En un primer instant em vaig quedar mirant la portada (sí, la portada importa. Una il·lustració que sorprengui el lector fa que et decideixis a agafar-lo per llegir la sinopsi o no –de la mateixa manera que ho fa un títol–), ja que sempre he sentit una espècie d´atracció per aquest tipus de dibuixos –diguem-ne a l´estil Tim Burton–. Així doncs, atreta per la imatge de la seva portada, vaig girar-lo per informar-me millor. Una història amb elements de literatura fantàstica, personatges prou especials i un ambient abocat a la fascinació.

►Breu resum: La història d´un vailet amb un rellotge de cucú que li fa la funció de cor i que decideix viatjar de la seva Anglaterra nadiua a Espanya, concretament a Granada, per retrobar-se amb la seva enamorada. Durant el seu trajecte cap al nostre país i en la seva estança aquí viurà de ben a prop els sentiments del primer amor (sorpreses, il·lusions, desil·lusions, gelosies, etc.). ¿Serà capaç de resistir la maquinària d´un rellotge la força de l´amor i els seus efectes col·laterals?

Estructura: Resulta una lectura molt fàcil de llegir, ja que a més de ser curta, està organitzada en breus capítols de 10-12 pàgines aproximadament.

►Allò que més destaca: Sens dubte s´ha de reconèixer la destresa de Malzieu a l´hora de crear una prosa dinàmica i alhora subtil i exquisida. L´autor francès aconsegueix crear un microcosmos fantàstic liderat per personatges especials que van evolucionant al llarg de la història i que aconsegueixen crear un vincle empàtic amb el lector. El contingut conjuga perfectament amb la forma.

Allò que caldria millorar: D´una obra sempre es poden millorar coses, és cert. Tot i així, de vegades és molt difícil trobar petits detalls que podrien millorar-se i això succeeix perquè l´autor ha sabut crear una bona obra. En aquest cas, Malzieu ha estat tan afilat i intel·ligent com la seva ploma. Un conte amb elements de la literatura fantàstica, amb personatges rodons, prosa en molts casos que ratlla la poesia i que deixa el lector amb ganes de més. Se´n pot dir alguna cosa, doncs, a millorar? No.

Conclusions: No s´hi pot afegir gaire cosa més. El francès fa un exercici gairebé equilibrista on té l´habilitat de conjugar perfectament fantasia, prosa poètica i personatges difícils d´oblidar. L´única conclusió que se´n pot treure: necessito llegir més obres d´aquest autor.

Curiositats: Mathias Malzieu forma part d´un grup musical francès anomenat Dionysos on canta com a solista des de l´any 1993. A més de la música, però, també ha provat el cinema portant a la petita pantalla la història d´aquesta obra, la història del Jack amb el títol de Jack y la mecánica del corazón (2014). 

📎Tràiler de la pel·lícula: http://www.youtube.com/watch?v=z5StRBzwoj4 

📎Clip musical de l´autor amb la seva banda: http://www.youtube.com/watch?v=3atXidqpuZs

Valoració: 8,5/10.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s